Wie ben ik,

Mijn naam is Kevin Splinter. Sinds mijn 6e beoefen ik het karate, wat mij ondertussen op ruim 22 jaar ervaring brengt. In die 22 jaar heb ik van meerdere zeer bekwame karate beoefenaars mogen leren. Het karate is voor mij veel meer dan een (vecht)sport, het is een krijgskunst waar je in je hele leven lessen uit kan halen. Je kan het bijna een filosofische waarde toekennen.

Aan de wedstrijd kant van het karate ben ik ook jarenlang actief geweest, enkele behaalde resultaten zijn; Nederlands kampioen, 3e plaats op het EK en 6e plaats op het WK. Daarnaast ben ik ook lid geweest van de nationale selectie van de Karate-Do bond Nederland (KBN), voor Kata en Kumite.

Sinds 2013 geef ik workshops bij verschillende organisaties, basisscholen, middelbare scholen en BSO’s in de Hoeksche Waard en Rotterdam. Dit kunnen karate of zelfverdediging workshops zijn.

Een paar jaar later kwam ik in contact met Hoeksche waard actief en regiekr8, met wie ik nu regelmatig samenwerk. Zo geef ik workshops op evenementen en val ik in bij uitvalt van sportdocenten in het basisonderwijs.

Ook verzorg ik traumabegeleiding en hoogbegaafdheidsbegeleiding. Hierbij kunnen ademhalingsoefeningen en meditatievormen uit het karate goed ingezet worden.

Naast mijn ervaring in het karate, hou ik mij ook veel bezig met psychologie en pedagogiek. Ik heb jeugd- en ontwikkelingspsychologie gestudeerd en ik volg regelmatig cursussen en bijscholingsavonden om mij nog verder te ontwikkelen op dit gebied. ook ben ik actief in het basisonderwijs, zowel regulier als speciaal, vanuit een begeleidende/onderwijzende positie.

In 2014 ben ik via een familielid in aanraking gekomen met een basisschool voor speciaal basisonderwijs. Hier voelde ik mij helemaal thuis. Daarom ben ik gaan helpen bij verschillende activiteiten en ondertussen ben ik hier al 6 jaar actief als begeleider. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van en lesgeven aan kinderen met leer- en/of gedragsproblemen, kinderen met autisme en (hoog)begaafde kinderen.