Wie ben ik,

Mijn naam is Kevin Splinter. Sinds mijn 6e beoefen ik het karate, wat mij ondertussen op ruim 22 jaar ervaring brengt. In die 22 jaar heb ik van meerdere zeer bekwame karate beoefenaars mogen leren. Het karate is voor mij veel meer dan een (vecht)sport, het is een krijgskunst waar je in je hele leven lessen uit kan halen. Je kan het bijna een filosofische waarde toekennen.

Aan de wedstrijd kant van het karate ben ik ook jarenlang actief geweest, enkele behaalde resultaten zijn; Nederlands kampioen, 3e plaats op het EK en 6e plaats op het WK. Daarnaast ben ik ook lid geweest van de nationale selectie van de Karate-Do bond Nederland (KBN), voor Kata en Kumite.

Mijn wedstrijdtijd is nu voorbij, dit heeft plaatsgemaakt voor het willen doorgeven van de kennis die ik heb opgedaan. Zo geef ik sinds 2015 wekelijks lessen karate en zelfverdediging in Rotterdam, en geef ik workshops bij verschillende organisaties, basisscholen, middelbare scholen en BSO’s in de Hoeksche Waard en Roterdam.

Naast mijn ervaring in het karate, hou ik mij ook veel bezig met psychologie en pedagogiek. Ik heb jeugd- en ontwikkelingspsychologie gestudeerd en ik volg regelmatig cursussen en bijscholingsavonden om mij nog verder te ontwikkelen op dit gebied. ook ben ik actief in het basisonderwijs, zowel regulier als speciaal, vanuit een begeleidende/onderwijzende positie.

In 2014 ben ik via een familielid in aanraking gekomen met een basisschool voor speciaal basisonderwijs. Hier voelde ik mij helemaal thuis. Daarom ben ik gaan helpen bij verschillende activiteiten en ondertussen ben ik hier al 6 jaar actief als begeleider. Hierdoor heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van, en lesgeven aan kinderen met leer- en/of gedragsproblemen, kinderen met autisme en (hoog)begaafde kinderen.

Karate kan ook een therapeutische werking hebben wanneer het beoefend wordt als hulpstuk, bijv. bij het verwerken van een trauma of angsten. Hierin komen mijn sport en opleiding samen en kan ik kinderen, jongeren en volwassenen helpen die om een of andere reden vastlopen.