Wie ben ik,

Mijn naam is Kevin Splinter. Sinds mijn 6e beoefen ik het karate, wat mij ondertussen op ruim 22 jaar ervaring brengt. In die 22 jaar heb ik van meerdere zeer bekwame karate beoefenaars mogen leren. Het karate is voor mij veel meer dan een (vecht)sport, het is een krijgskunst waar je in je hele leven lessen uit kan halen. Je kan het bijna een filosofische waarde toekennen.

Aan de wedstrijd kant van het karate ben ik ook jarenlang actief geweest, enkele behaalde resultaten zijn; Nederlands kampioen, 3e plaats op het EK en 6e plaats op het WK. Daarnaast ben ik ook lid geweest van de nationale selectie van de Karate-Do bond Nederland (KBN), voor Kata en Kumite.

Sinds 2013 geef ik workshops bij verschillende organisaties, basisscholen, middelbare scholen en BSO’s in de Hoeksche Waard en Rotterdam. Dit kunnen karate of zelfverdediging workshops zijn. In 2018 is Tenryu dojo opgericht en zijn de eerste reguliere lessen begonnen.

Naast mijn ervaring in het karate, hou ik mij ook veel bezig met psychologie en pedagogiek. Ik heb jeugd- en ontwikkelingspsychologie gestudeerd en ik volg regelmatig cursussen en bijscholingsavonden om mij nog verder te ontwikkelen op dit gebied.

Verder verzorg ik ook o.a. traumabegeleiding en hoogbegaafdheidsbegeleiding. Hierbij kunnen ademhalingsoefeningen en meditatievormen uit het karate goed ingezet worden.